Main Menu
Random Albums
| Елате ни вижте I (български Великден 2010) |
|
|
| Pictures: 16 |
| На кафе в Ибн Баттута Мол |
|
|
| Pictures: 12 |
| velikdensko subirane |
|
|
| Pictures: 16 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (24)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Речник по произношение | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Milasimi |
|
||
![]() Registered Member #581
Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts |
Нормално, човек като пристигне насам, се смущава, че или не знае имената на всичките емирати, или, най-малкото, не знае дали ги произнася наистина правилно. Затова ми хрумна да съставя ето този... ммм, Речник по произношение, чисто като база на това какво аз си мислех навремето, а пък то какво се оказа впоследствие... (гласните в червено ще ви укажат къде пада ударението) ИМЕНА НА ЕМИРАТИТЕ 1 - Abu Dhabi (столица) - според англоговорящите, се произнася Абу Даби 2 - Dubai - Дубай, но по телевизията можете да го чуете и като Дубей 3 - Sharjah - Шарджа 4 - Ajman - Аджман 5 - Umm Al Quwain - Ум-ал Кувейн 6 - Ras Al Khaimah (или RAK) - Рас-ал Кейма 7 - Fujairah - Фуджейра + - Al Ain - Алейн ХАРАКТЕРНИ УЛИЦИ И РАЙОНИ В ДУБАЙ 1 - Sheikh Zayed Road (магистралата от Абу Даби до почти Рас-ал Кейма) - Шейх Зайед или Шейх Заид Роуд 2 - Jumeira (или Jumaira) - Джумейра 3 - Burj Al Khalifa (по името на родовата фамилия на емира на АД и президент на Емиратите) - Бурж Ал Калифа 4 - Bur Dubai (един от най-старите райони на емирата и половината "център", като другата е Дейра) - произнася се Бар Дубай 5 - Bur Juman (един от най-старите и известни шопинг-центрове в Дубай, "на пъпа" на Бар Дубай) - това пък, по не знам каква логика, си се произнася Бур Джуман 6 - Al Karama (съседен район, там е Централната поща) - Ал Карама 7 - Sana Signal (известен светофар между двата района, там има много голямо открито молитвено място, което събира хиляди мюсюлмани) - Сана Сигнал 8 - Za'abeel Park (Road) - Заабийл 9 - Al Barsha (квартал около Mall of the Emirates и Lulu Hypermarket) - Ал Барша И ОЩЕ НЯКОЛКО: 1 - Emirati - местен, националното население на ОАЕ - произнася се "Имарати" 2 - Sheikh Mohammed (His Highness ... Bin Rashid Al Maktum, Vice-President of OAE and Ruler of Dubai) - Шейх Мохамед или, накратко, "Шейх Мо" 3 - Etisalat (основен доставчик на телефонни и IТ услуги - от общо две, другият е DU) - Етисалат [ Edited Sun May 23 2010, 09:55PM ] ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| nonkapo |
|
||
![]() Registered Member #1029
Joined: Tue Dec 22 2009, 01:17PMLocation: Somewhere in time... Posts: 130 Thanked 54 times in 41 posts |
Малка поправка. Ел ейн е административен център (един вид столица) на източен Абу Даби!
[ Edited Fri May 14 2010, 03:03PM ] Времето е пари. Парите са временни. |
||
| Back to top |
|
||